A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 08.08.2024

Yayın Tarihi: 08.08.2024 - 09:33 | Güncelleme Tarihi: 08.08.2024 - 08:33
Olaylar ve Yaşananlar | 08.08.2024
Kaynak:HABER MERKEZİ

VİTRİNE OYNAYAN BELEDİYE BAŞKANLARI!

AK Partili çok önemli bir isimle Trabzon üzerine sohbet yaptık. Genel ve yerel seçimleri değerlendirdik, bundan sonraki süreci analiz ettik. AK Parti Olağan Genel Kongresi öncesi il ve ilçe kongreleri ile yerel seçimler sonrası belediye başkanlarının performanslarını konuştuk. Çok ama çok önemli tespitler ve ilginç açıklamalar yapan AK Partili dostumuz izin verdiği zaman geniş bir röportaj şeklinde siz değerli okurlarımızla paylaşmak isteriz. Trabzon’da kendi partilerinden bazı ilçe belediye başkanlarının medyatik olmayı çok sevdiklerini “haberim çıksın da nasıl çıkarsa çıksın, reklamın iyisi kötüsü olmaz” mantığı ile hareket ettiklerini, bunu yaparken de etik kuraları aştıklarını ifade eden AK Partili değerli büyüğümüz “Vitrine oynaya oynaya, gerçek gündemden uzaklaşa uzaklaşa bu hale geldik” öz eleştirisini de yaptı. TRABZON’DA İSHAL VAKALARI! Trabzon’da son zamanlarda özellikle denize girenlerden yoğun şikayetler alıyoruz. Deniz sefası sonrası deniz kirliliğinden kaynaklı özellikle küçük çocuklarda ateşlenme ve ishal vakalarında ciddi bir artış yaşanmakta. Yetişkinlerin de maruz kaldığı hastalık şikayetleri artmaya devam ederken biz de buradan ilgili kurum ve kuruluşları uyarmak istedik.

TURİZM İÇİN HER YOL MUBAH DEĞİL

Trabzon Uzunsokak’ta bir pastane işletmesi Araplara yönelik ticarette işin tadını kaçırmakta. Pastane sahibine kalsa mekana Türk giremeyecek. Araplar bugün var yarın yok. Bu şehirde yaşayan insanları bu kadar da hor görmeyin. Turizm çok önemli ve çok değerli ama turizm için her yol mubah olmamalı. Çalışanlar Araplara servis yaparken farklı, bizimkilere karşı ayrı bir tavır içinde. Bu durumu çok ayıplıyor ve yaşananlara doğrusu üzülüyoruz.

ŞEHİTLERİMİZİ UNUTTURMAYACAĞIZ

Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında 11 Ağustos 2017'de teröristlerce şehit edilen Eren Bülbül ve Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik, şehadetlerinin 7. yılında anılıyor. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Trabzon Şubesi ve Rota 61 Trabzon Motosiklet Derneği paydaşlığında Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik Motor Sürüşü ve Şehitlerimizle Buluşuyoruz etkinliği düzenlenecek. Bugün gerçekleşecek programın başlangıç noktası ise Trabzon Şehitliği olarak belirlendi. Etkinlik, Malatya, Hatay ve Kahramanmaraş’- ta gerçekleştirilecek.

MUHALEFETİN CUMHURBAŞKANI ADAYI KİM OLMALI?

31 Mart yerel seçimlerinin sonuçları, siyaset arenasını yeniden dizayn edecek sonuçlara neden olması hasebiyle gündemdeki yerini halen koruyor. CHP'nin Türkiye genelinde birinci parti olarak çıktığı seçimlerde, AK Parti iktidara geldiği günden beri ilk kez ikinci parti olarak bir seçimden ayrıldı. AK Parti’de 'öz eleştiri'lere neden olan yerel seçim sonrası CHP kanadı ise birinci parti olarak oylarını koruduklarını ve hatta artırdıklarını savunuyor. Trabzon dahil 26 ilde 10-17 Temmuz tarihleri arasında 18 yaş ve üzeri 2 bin kişiye "Bu pazar cumhurbaşkanlığı seçimi yapılsa sizce muhalefetin adayı kim olmalıdır?" sorusu yöneltildi. İşte anketten çıkan sonuçlar şöyle: Mansur Yavaş: Yüzde 23.5, Ekrem İmamoğlu: Yüzde 20.8, Özgür Özel: Yüzde 10.1, Fatih Erbakan: Yüzde 2.4, Ümit Özdağ: Yüzde 2.2, Selahattin Demirtaş: Yüzde 2.0, Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 2.0, Yavuz Ağıralioğlu: Yüzde 1.6, Muharrem İnce: Yüzde 1.0, Meral Akşener: Yüzde 1.0, Erkan Baş: Yüzde 0.6, Müsavat Dervişoğlu: Yüzde 0.5, Ali Babacan: Yüzde 0.3, Ahmet Davutoğlu: Yüzde 0.1, Diğer: Yüzde 2.3, Fikrim yok/Cevap yok: Yüzde 29.

Etiketler